28.8.2017
Kennel Esteraan suunnitteilla pentuja
1.6.2016

Vilma ja Renttu vierailivat Etelä-Belgiassa tapaamassa 9-vuotiasta edelleen loistokunnossa olevaa Clydea. Renttu astutettiin Clydella 24. ja 25.5.2016 ja ennen Juhannusta tiedämme, onko Let´s -pentuja pitkästä aikaa tulossa 😊.

Clyde & Renttu

30.1.2016

Rentulle suunnitteilla pentuja keväälle/kesälle 2016

Renttu astutetaan seuraavasta juoksusta, joka tulee todennäköisesti helmikuun lopussa/ maaliskuussa. Pennuista toivon terveitä, rohkeita, riistaviettisiä ja hyvän koulutettavuuden omaavia hyvärakenteisia metsästys-, työ- ja harrastuskoiria monenlaiseen käyttöön. Rentun tulevien pentujen isäksi on valittu Belgiassa asuva Skotlannista kotoisin oleva Clockburn Clyde, jota yritin käyttää 2014 Rentun emälle Riskille. Silloin siirtospermasiemennys ei valitettavasti tuottanut tulosta. Tällä kertaa vien Rentun ”luomu” -astutusmatkalle Belgiaan.

Clyde
Clyde
Renttu
Renttu

Clockburn Clyde

Terveystulokset:
lonkat: B1
kyynärpäät: 0/0
silmät: free
PRA/prcd: normaali

 Clyde on hieman Renttua pehmeämpi, hermorakenteeltaan rauhallinen ja erittäin suuren noutohalun omaava, hyvänenäinen metsästyslinjainen uros vanhoista Skotlantilaisista linjoista. Clyde on nopeasti liikkuva koira, jolla on erittäin hyvä nenä ja riistanlöytökyky. Clyde on iloinen ja ystävällinen muille koirille ja ihmisille.

Clyden omistaja ja ohjaaja Jonas Maelfait sai Clyden 16-vuotissyntymäpäivälahjaksi ja nyt he ovat Clyden kanssa saavuttaneet vaadittavat CACT—tulokset Belgian Fieldtrialchampion –titteliin. Tälle keväälle heillä on suunnitteilla näyttelykäynti, jotta Clyde saisi tuohon titteliin vaadittava EH:n.

Lisää kuvia

Let´s Dumdum Fox

Terveystulokset:
lonkat: A/A
kyynärpäät: 0/0

selkä: SP0, VA0, LTV0
silmät: terveet
prcd PRA, GR PRA 1 ja 2 normaalit vanhempien perusteella,

ichtyoosi kantaja vanhempien perusteella

Renttu on osittain sekalinjainen koira: sekoitus Pohjois-Amerikkalaisia ja vanhoja Skotlantilaisia metsästyslinjoja sekä hyvin toimineita näyttelylinjaisia koiria. Renttu on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin äitinsä Riski: työskentelyhaluinen, vilkas, ystävällinen, sosiaalinen ja erittäin utelias. Renttu on myös rohkea, kohtalaisen kova ja myöskään hermorakenteessa ei ole ilmennyt ongelmia.

Rentun ja Raijan päälaji on TOKO, jossa paras tulos on tällä hetkellä ALO 1 ja näyttelystä KÄY ERI. Renttu on suorittanut hyväksytysti noutajien taipimuskokeen ja MH-testin.

Lisää
kuvia

Clydella on pentuja Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa. Rentulla ei ole aiempia pentueita. Rentun emä Riski valmistui juuri homekoiraksi ja veli ”Poppe” työskentelee Suomen Tullin palveluksessa, joten luvassa on todennäköisesti tarkkanenäisiä jälkeläisiä.


Tulevien pentujen sukutaulun näet tästä: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=702671

Tiedustelut: Vilma Reunanen, p. +358405947678, vilma.reunanen@helsinki.fi

29.8.2015

Seuraavat pentusuunnitelmat ovat Rentulle (Let's Dumdum Fox) keväällä 2016.


30.7.2014

Riskille ei valitettavasti ole tänä vuonna tulossa pentuja. Yritämme astutusta mahdollisesti uudestaan keväällä 2015.


6.1.2014

Riskille suunnitteilla pentuja kesälle 2014.Riski astutetaan seuraavasta juoksusta, joka tulee todennäköisesti toukokuussa, mutta saattaa tulla aiemminkin. Pennuista toivon aktiivisia harrastus- ja metsästyskoiria ja aion myös jättää tästä pentueesta koiran itselleni.

Riskin tulevien pentujen isäksi on valittu Belgiassa asuva Skotlannista kotoisin oleva Clockburn Clyde. Clyde
Clockburn Clyde

Riski
Let's Break RanksFox

Terveystulokset:
lonkat: B1
kyynärpäät: 0/0
silmät: free (tark. 01/2013)
PRA/prcd: normaali

 Clyde on pehmeä, rauhallinen ja erittäin suuren noutohalun omaava metsästyslinjainen uros vanhoista Skotlantilaisista linjoista. Clyde on nopeasti liikkuva koira, jolla on erittäin hyvä nenä ja riistanlöytökyky. Clyde on iloinen ja ystävällinen muille koirille ja ihmisille.

Clyden omistaja ja ohjaaja Jonas Maelfait sai Clyden 16-vuotissyntymäpäivälahjaksi ja nyt he ovat Clyden kanssa saavuttaneet vaadittavat CACT—tulokset Belgian Fieldtrialchampion –titteliin. Tämän vuoden tavoitteena heillä on saada Clydelle näyttelystä tuohon titteliin vaadittava EH.

Terveystulokset:
lonkat: A/A
kyynärpäät: 0/0
silmät: terveet (tark. 11/2013)
GR PRA 1: normaali

Riski on sekoitus Pohjois-Amerikkalaisia ja vanhoja Skotlantilaisia metsästyslinjoja. Riski on luonteeltaan työskentelyhaluinen, vilkas, ystävällinen, sosiaalinen ja utelias. Riski on myös rohkea, kohtalaisen kova ja hermorakenteeltaan tasapainoinen. Miellyttämisen halua toivoisin Riskillä olevan enemmän.

Riskin ja Raijan päälaji on TOKO, jossa paras tulos on tällä hetkellä EVL 3, NOMEssa heillä on ALO 1 ja näyttelystä KÄY ERI ja SA. Riski on suorittanut hyväksytysti MH-testin ja Kennelliiton luonnetestin.

Riski on geenistöltään selvästi keskimääräistä kultaistanoutajaa monimuotoisempi, mutta tässä yhdistelmässä keskimääräinen sukusiitosaste kymmenellä sukupolvella on 5,8% eli korkeampi kuin vanhemmillaan. Yhdistelmässä on siis linjausta skotlantilaisiin työkoiriin ja pentujen sukutaulussa on ¾ Skotlantilaisia koiria ja ¼ Pohjois-Amerikkalaisia koiria.


Clydella on pentuja Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa. Riskillä on yksi vuonna 2012 syntynyt pentue, joka on kolmea silmätarkastusta lukuun ottamatta terveystutkittu ja aloitelleet harrastusuriaan ja ”Poppe”-poika työuraansa Suomen Tullin palveluksessa.
Tulevien pentujen sukutaulun näet tästä: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=55574611.5.2012

 

Kaikilla pennuilla on koti ;)

Lisää kuvia linkistä Riskin pennut.

24.4.2012

 

 

Narttupentu etsii vielä kotia peruutuksen vuoksi. Jos etsit 
toimeliasta harrastus- tai metsästyskoiraa, ota yhteyttä Vilmaan.
vilma.reunanen@helsinki.fi, p.0405947678

20.4.2012

 

Uusi kuvia lisätty "Riskin pennut kuvia"-sivulle.

Kaikilla pennuilla on nyt alustavasti koti.

8.4.2012

 

 

Narttupentu etsii vielä kotia peruutuksen vuoksi. Jos etsit 
toimeliasta harrastus- tai metsästyskoiraa, ota yhteyttä Vilmaan.
vilma.reunanen@helsinki.fi, p.0405947678

 

3.4.2012


Riski synnytti 9 pentua( 7n+ 2u)

 

23.2.2012


Riski kävi ultrassa. Siellä näkyi normaalin kokoinen pentue ;)


Suunnitteilla pentuja 2012

 

Riskin juoksu on alkanut ja astutus on viikolla 4/2012.

 

Campo  

Riski

Be Active’s Quickstep Campo

Lonkat A/B, kyynärät 0/0, silmät OK
Hyväksytty taipumuskoe
NOME-B AVO2 x 2
Hyväksytty SKL luonnetesti 168p.
Näyttelyt: KÄY ERI

 

Let’s Break Ranks Fox

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK
Hyväksytty taipumuskoe
NOME-B ALO2
TOKO AVO 1
Näyttelyt: KÄY ERI1 SA

 

 

Riskin juoksua odotetaan alkavaksi tammi-helmikuussa 2012
Pentueet sivulle  on päivitetty B- ja C-pentueen terveys yms tulokset.

 

Tulokset 2011

 

Ruskalammen Aamutähti eli Nasu sai keväällä virallisen FI KVA-tittelin. Tuon "kerjäysvalio" –tittelin myötä Nasu onnistui mm. saamaan nakkikioskilta ilmaisen makkaran.

 

Adirondac Foxhole eli Älli sai NOME-B ALO1 ja sen myötä sai startteja myös AVO-luokassa, josta sai parhaimpina tuloksina AVO1 ja AVO2. Jäi siis aika hilkulle, ettei siirtynyt parissa kuukaudessa ALOsta VOIhin. Paras suoritus oli kuitenkin sorsametsällä, koska jopa Tuomo oli tyytyväinen Ällin suoriutumiseen: pakkaskelillä säkkipimeässä virtapaikassa oli ottanut hyvin pitkän linjan ja sorsa saatiin talteen Syksyn lihotuskuuri tuli siis hieman myöhään, mutta tarpeeseen.

 

Let´s Break Ranks Fox eli Riski sai NOME-B ALO2, TOKO AVO1 ja… SNJ:n päänäyttelyssä pikku prinsessa Riski teki jymy-yllärin ja voitti käyttöluokan ja sai siis ERI ja SA:n.

 

C-pentueesta Let´s Cornet Fox eli Hippu sai NOU1 ja TOKO ALO1, Let´s Captain Fox eli Jodi sai NOU1, Let´s Commander Fox eli Pörri sai NOU 1 ja Let´s Corporal Fox eli Nalli sai NOU1. Urho ja Ärri myös yrittivät taippareita, mutta eivät vielä läpäisseet. Ensi kaudelle on siis tavoitteena saada loputkin taippareista läpi. Panda eli Let´s Cadet Fox läpäisi ohjaajansa Tiina Vesalaisen kanssa pelastuskoirien soveltuvuuskokeen hienon arvostelun kanssa. Panda myös käväisi jo näyttelyssäkin pari kertaa ja toisella kerralla sai EH:n.

 

C-pentuelle on tehty jo lähes kaikki PEVISA-tutkimuksetkin. Tulokset löytyvät C-pentue- taulukosta. Melko hyvältä vaikuttaa pentueen terveys kokonaisuutena tuota meidän Nalli parkaa lukuun ottamatta.

 

11.2.2011Riskille, Let's Break Ranks Fox, on suunnitteilla pentuja ensi talvena, 2011-2012. 

Riski KoiraNetissä
Riskin omistajan kotisivu ja tietty Riskin ikioma bloki

 

3.7.2010

 

More pictures 1.7.2010

 

1.7.2010

Some new pictures in litters page 19.6.2010

 

5.6.2010

Team Charlie

 

Ällin ja Breezen pennut (pentue Charlie; Commodore Fox, Commander Fox, Colonel Fox, Centurion Fox, Captain Fox, Cornet Fox, Cadet Fox ja Corporal Fox) syntyivät 4.6.2010 klo 17.30-19.50. Kaikkiaan Älli ampui pihalle 8 koiranalkua; neljä lähetintä ja neljä vastaanotinta. Sekä pennut, emä että kätilö voivat hyvin, eniten järkyttynyt on Nasu-täti, koska pelkää ruokiensa puolesta.

 

Pentujen väriskaala on Nasun värisestä Ällin väriseen ja suurella osalla on kermanväriset ;) sukat sekä pieni pilkku päässä. Syntymäpainot vaihtelivat 330g-500g välillä.

 

Ällis and Breezes puppiens were born 4.6.2010. Litter consists of 4 boys and 4 girls. Puppies and their mother are fine.

 

Värin mukaan riviin järjesty!

 

Väsynyt taistelija

 

Älli ja jv-ryhmä

 

22.5.2010

 

Nasulle kolmas VOI 1 Nomessa. Näyttelytulos EH on jo. Käytännönmetsästyskoe vielä puuttuu. Kasvattaja onnittelee sydämellisesti ;)

 

15.5.2010

 

 

Metsästyslinjaisia kultaisennoutajan pentuja tulossa!

Vierailimme pääsiäisenä (viikolla 13) Tanskassa Gleenmhor –kennelissä ja Älli (Adirondac Foxhole) astutettiin Duckflight Autumn Breezellä. Älli on ultrattu ja pentuja näkyi useita. Pennut syntyvät viikolla 22.

Adirondac Foxhole has been mated to Duckflight Autumn Breezellä. The puppies will born in the beginning of june.

Mikäli metsästys-/harrastuskultainen kiinnostaa, ota yhteyttä. If you are interested in working golden, please contact .  Lisätietoa Pentuja/ Litter info –sivulla

 

Gleenmhor –kennelissä tapasimme myös Riskin isän Clyden, joka oli mukava ja hyväkuntoinen vanha papparainen.

 

Ällin pennulle  Riskille ( Let´s Break Ranks Fox) on tehty PEVISA-tutkimukset, eikä niitten puitteissa löydetty mitään vikaa J lonkat A/A, kyynärpäät 0/0 ja silmät terveet

 

29.03.2009

 

Lisäsin ukoille= Doni & Tumpelo, oman sivun. Ei saa papparaisia unohtaa. 

 

Nasu yrittää olla pieni ja söpö, kun Riskiä käy moikkaamassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.03.2009

 

Pentutehtailu käynnistyi 13.3.2009 Riski syntyi keisarinleikkauksella. Ennen varsinaisen tuotannon alkua kannattaa tehdä protyyppi ;)

 

Kaikesta uudesta innostuva webmaster keksi tehdä Riskille oman blokin

RiskinSeikkailuja

 

Tulossa lähiaikoina: lisää kuvia Riskistä, Ällistä ja muista koirista

 

06.02.2009

 

Älli on ultrattu. Oli siellä ainakin "Riski". Onko "Riskillä" sisarruksia selvinnee reilun kuukauden kuluttua.

 

11.01.2009

 

Älli eli Adirondac Foxhole on siemennetty 8.1.09 Clockburn Clooneenilla eli "Clydella". 

Älli ultrataan noin 4 viikon kuluttua eli viikolla 6 ja mikäli se on tiine, pentujen pitäisi syntyä viikolla 11.

 

Tanskan käyttövalio Clockburn Clooneen asuu Tanskassa Gleenmhor-kennelissä ja on alunperin kotoisin Skotlannista. Clydesta voit lukea enemmän sen omilta sivuilta.

 

Pennuista odotetaan mukavia ja perusterveitä metsästys- ja harrastuskoiria. Näyttely-koiriksi niistä ei kuitenkaan ole.

Pentujen sukutaulu

 

 

26.12.2008

 

Ällin juoksu alkoi ;)

Webbarin kommentti.